15 december 2016

Förslag till minnesvård efter flodvågskatastrofen på Thielska galleriet 13-29/1

13-29 januari ställer vi ut de fem tävlande förslagen till minnesvård för flodvågskatastrofen 2004 på Thielska galleriet, Djurgården, nära platsen för minnesvården. Fri entré

Förslag till minnesvård efter flodvågskatastrofen på Thielska galleriet
Fem förslag har kommit in till juryn i tävlingen om att utforma minnesvården efter flodvågskatastrofen i Sydostasien 2004. Det vinnande förslaget blir offentligt i mars 2017. Men redan den 13:e januari kan alla som önskar se skisserna på Thielska galleriet på Djurgården, bredvid den plats där minnesvården kommer att ligga. Utställningen med förslagen är öppen till 29 januari.

Vill nå ut till anhöriga
Som en del i minnesvården ska besökarna kunna ta del av namn på personer som omkom. Det är inte säkert att alla namn kommer att finnas där. De anhöriga måste få avgöra om ett namn ska vara med eller inte. För att de ska kunna ta ställning i lugn och ro är det nu viktigt att så många som möjligt får reda på att möjligheten finns. Från mitten av januari publicerar Statens fastighetsverk och Statens konstråd information på sina webbplatser om hur det går till att lämna samtycke till att inkludera namn.

Toppbild – Copyright/Photo: Melker Dahlstrand