Upplev Gamlegården på ett nytt sätt 4-12 Juni

27 maj 2016

Har du någonsin vågat gå med ögonen stängda? Eller vågat lita så mycket på någon du inte känner att den får leda dig runt när du blundar? Följ med på en guidad vandring och upplev under en timme Gamlegården på ett nytt sätt. Walk, Hands, Eyes (Gamlegården) är en tyst promenad genom Gamlegården i Kristianstad som utförs av en duett: en guide vars ögon är öppna och en deltagare vars ögon är stängda. Promenaden avslutas med konstverket How can one know in such darkness.

Följ med på promenad
Walk, Hands, Eyes (Gamlegården) och How can one know in such darkness.

När: 4–12 juni, dagligen.
Tider: 11:00, 14:00 och 16:00 och upplevelserna tar ca en timme.
Plats: Gamlegården, Näsbychaussen 101, Kristianstad

Anmäl dig!
Mejla Linda Petersson konsthander@gmail.com eller ring 0733-13 61 83.

Fri entré.

Konstnären Myriam Lefkowitz skapar promenaden direkt i Gamlegården för att ge oss möjlighet att utforska platserna där vi bor från en helt ny vinkel – och ger människor som inte bor där möjlighet att upptäcka en del av sin stad på ett annorlunda sätt.

Hur går det till?
Varje deltagare ombeds att blunda och blir sedan ledd genom Gamlegården av en guide. Under promenaden ber guiden deltagaren då och då att öppna ögonen för att få bilder av Gamlegården i blixtbelysning.

Promenaden avslutas med konstverket How can one know in such darkness, som är en inre resa. Deltagaren lägger sig på en madrass i mitten av ett rum. Sedan släcks ljuset. Guiden skapar en ordlös berättelse genom objekt, material och ljud som du upplever i mörker.

Läs mer om Walk, Hands, Eyes (Gamlegården)

Walk, Hands, Eyes (Gamlegården) är samarbete mellan Statens konstråd, Kristianstads konsthall och det kommunala bostadsbolaget AB Kristianstadsbyggen. Projektet ingår i Konst händer, Statens konstråds del i regeringssatsningen Äga Rum. Läs mer om satsningen.

Toppbild – Sommerszene 2015 Myriam Lefkowitz Walk, Hand, Eyes