Under tre år, 2016–2018, producerar Statens konstråd exempel på offentlig konst med fokus på miljonprogramsområden, inom ramen för regeringsuppdraget Äga rum.

Konstnär i miljonprogrammet

Har du som konstnär arbetat med konst i miljonprogramsområden? Och i så fall med metoder som involverat de som bor eller verkar där på olika sätt? Berätta för oss! Vi skapar en kunskapsbank om sådana projekt.

Den ansökan om samarbete inom Konst händer som vi ville ha före 1 mars 2016 gällde föreningar och kommuner. Det var alltså inte möjligt för enskilda konstnärer att ansöka.

Kunskapsbanken

Under uppdragsperioden för Konst händer 2016–2018 tar vi fram en särskild intern kunskapsbank. Vi gör det för att förbättra vår kunskap om vilka konstprojekt som redan genomförts i miljonprogramsområden tillsammans med de som bor där, och för att få kännedom om vilka konstnärer som idag verkar i miljonprogrammets områden över hela landet.

Konstnärer kan bidra till kunskapsbanken genom att berätta om sina egna erfarenheter av konstprojekt som involverat människor som bor eller verkar i miljonprogramsområden. Det finns också möjlighet för den som vill att uppmärksamma oss på idéförslag.

Kunskapsbanken är endast till för internt bruk på Statens konstråd under uppdragsperioden 2016–2018. Någon ersättning utgår därför inte för konstnärer som väljer att ladda upp material.

Kunskapsbanken

  • Accepterade filtyper: pdf.
  • Accepterade filtyper: pdf.
  • * obligatoriska fält

Filmer från Konst händer

KONST HÄNDER - RÅBY (BALLONGEN)

KONST HÄNDER – JORDBRO

KONST HÄNDER - GAMLEGÅRDEN

KONST HÄNDER - Mirakel i Ljusdal

KONST HÄNDER - JORDBRO


15 platser runt om i Sverige